PwC voor de rechter om kostbare loslippigheid in VK

'Een investeerder ging aan de haal met gelekte informatie.'

PwC is in Engeland voor de rechter gesleept door een voormalige klant. Op het spel staat een claim van 63 miljoen pond, ingediend door Watchstone, een software- en verzekeringsbedrijf dat vroeger Quindell heette.

De zaak gaat terug tot 2014, toen PwC de opdracht kreeg om de financiën van Quindell te onderzoeken een advies uit te brengen voor herstructurering. Het bedrijf zou ooit 2,7 miljard waard zijn geweest.

PwC wordt ervan beschuldigd de informatie over de financiën van Quindell in 2015 te hebben gedeeld met investeringsbank Greenhill & Co. Die deelde vervolgens de informatie met het advocatenkantoor Slater and Gordon, die de kennis gebruikte om een verlaagd bod uit te brengen op een deel van Quindells activiteiten. De desbetreffende bedrijfsactiviteit werd in 2015 verkocht aan Slater and Gordon voor 637 miljoen pond.

PwC heeft de aansprakelijkheid voor deze gang van zaken ontkend op de eerste procesdag van de High Court in Londen. Naar verwachting zal het proces duren tot half februari. 

 

Gerelateerde artikelen