PwC schikt claim van £1.6 miljard wegens auditor negligence

Net voordat PwC en subprime-geldverschaffer Cattles elkaar voor de rechter zouden gaan beschuldigen, lijkt PwC geschikt te hebben met de voormalige onderneming, die beweert dat haar faillissement en voor ruim 2 miljard euro vervolgschade te wijten zijn aan onachtzaamheid van de accountant.
De twee partijen hebben de rechtbank net voordat de zaak zou beginnen (volgende week!) medegedeeld dat zij buiten de rechtszaal tot overeenstemming gekomen zijn. 
PwC meldt: “Cattles, Welcome Financial Services and PwC confirm that they have resolved the claims between them. The terms are confidential.”
Cattles was een financiële dienstverlener die zich richtte op het verstrekken van leningen aan mensen en bedrijven met een slechte BKR-historie. De claim tegen PwC was een van de hoogste, ooit uitgebracht tegen een accountant in het Verenigd Koninkrijk. PwC werd verweten dat ze nooit de jaarrekeningen van 2006 en 2007 hadden mogen goedkeuren. Zeker had PwC moeten opmerken dat het ‘loan book’ van Welcome Financial Services, de grootste dochteronderneming van Cattle, veel meer risico’s bevatte dan werd beweerd door de CFO.
In januari 2012 constateerde de Financial Services Authority  dat Cattle’s jaarrekening ‘highly misleading arrears, impairment and profit figures’ bevatte.
Gerelateerde artikelen