PwC Rusland vervangt managing partner

PwC Rusland heeft een nieuwe managing partner benoemd. Igor Lotakov vervangt David Gray die de laatste vier jaar die functie bekleedde. Gray gaat verder als voorzitter van PwC Rusland en dient ook als adviseur van de nieuwe managing partner Lotakov.

Lotakov is reeds 20 jaar in dienst bij PwC en richtte zich vooral op de olie-, gas- en petrochemische sectoren. Vanaf 2011 gaf hij leiding aan de assurancepraktijk van PwC Rusland en vanaf juli aan de Oosteuropese assurancepraktijk. Lotakov is lid van de UK Association of Certified Chartered Accountants (ACCA) en het US CFA Institute.

International Accounting Bulletin suggereert dat de benoeming van Lokatov te maken heeft met de moeilijke tijden van PwC in Rusland. Door de aanhoudende sancties van de EU en de VS en internationale spanningen, zou er binnen het Kremlin sprake zijn van een zekere mate van vijandigheid jegens buitenlandse professionele dienstverleners. Zo zouden de afgelopen maanden bijvoorbeeld grote overheidscontracten met de Big Four in Rusland niet vernieuwd zijn. PwC Rusland wil geen commentaar leveren op de vraag waarom Gray als managing partner aan de kant geschoven is.

Gerelateerde artikelen