PwC publiceert ‘2015 State of the internal audit profession study’

PwC heeft de elfde editie van het jaarlijkse Internal Audit State Of The Profession (SOTP)-onderzoek gepubliceerd. Hierin is onderzocht in hoeverre de internal audit functie een bijdrage levert aan het signaleren en beheersen van de strategische risico’s.

Ruim 1.300 CAEs, en belangrijke stakeholders waaronder CEOs, voorzitters van audit committees en andere bestuursleden, alsmede senior finance en risico managers namen deel aan onze SOTP survey in 2015.

Veel organisaties maken grote strategische transformaties door en worden door de veranderingen in de markt geconfronteerd met nieuwe en vaak complexere risico’s. Juist in deze veranderende context kan de internal audit functie zijn meerwaarde bewijzen door een proactieve en toekomstgerichte auditfocus te hanteren. De belangrijkste bevindingen bouwen voort op vorige onderzoeken van PwC en richten zich vooral op de volgende vraagstukken:

  • Hoe kan de internal audit functie een relevante bijdrage leveren aan de veranderende organisaties en transformaties in de business zelf?
  • Welke competenties en kwaliteiten zijn essentieel voor de internal audit functie om waarde te blijven toevoegen?
  • Op welke wijze kan internal audit nog effectiever gebruik maken van data analyse en tools?
  • Wat is de positie van de internal audit functie binnen de overige ‘lines of defence’, gericht op de gezamenlijke versterking van risicomanagement?

 

‘2015 State of the internal audit profession study’

Gerelateerde artikelen