PwC krijgt claim van oud-CEO Linx

PwC en een partner van het concern worden voor de voorzieningenrechter gedaagd. Inzet van het kortgeding is een voorschot van €750.000 op een nog in te dienen schadeclaim aan het adres van PwC en de partner. De claim komt van Mark Gibbs, de ontslagen topman van telecombedrijf Linx.

Dit meldt De Telegraaf. In 2013 werd Gibbs door Linx ontslagen, nadat een ’persoonsgericht onderzoek’ van PwC meldde dat hij zou hebben gerommeld met arbeidscontracten, z’n cv en daarnaast ook nog kickbacks had aangenomen. Gibbs ontkende de beschuldigingen en diende een klacht in tegen de PwC-partner die het onderzoek had uitgevoerd. Zowel de Accountantskamer als het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) kraakten het onderzoek van de PwC-partner. De Accountantskamer berispte hem.

Het CBb stelde in mei van dit jaar dat de accountant het fundamentele beginsel van deskundigheid en zorgvuldigheid geschonden heeft. Ook liet hij zich gebruiken door zijn opdrachtgever in een bestuursconflict en hield hij daarbij geen rekening met de belangen van Gibbs. De berisping werd gehandhaafd.

Lees ook:

• Berisping forensisch accountant PwC blijft in stand

• Oud-ceo Linx klaagt forensisch accountant aan

Gerelateerde artikelen