Plan voor wereldwijde minimumbelasting rukt op

Eerst had alleen de VS het erover, toen de G7 en nu ook de G20.

 

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen dringt er bij de G20 op aan steun te geven aan het wereldwijde minimum belastingtarief van 15 procent. Volgende maand vindt in het Italiaanse Venetië een top van de ministers van Financiën en centralebankpresidenten van de G20 plaats, waar dat belastingplan hoog op de agenda zal staan.

Yellen had een ontmoeting in Washington met haar Mexicaanse collega Arturo Herrera. Mexico maakt deel uit van de G20, de groep van negentien belangrijke industrielanden en de Europese Unie.

Ook China is lid van de G20. Dat land zei onlangs dat er een praktische aanpak van dat belastingplan moet komen, waarbij moet worden gelet op wensen en bedenkingen van alle partijen. Yellen heeft gezegd dat de Verenigde Staten niet zullen instemmen met een vorm van speciale behandeling voor China of andere landen waardoor het belastingplan afgezwakt zou worden.

De G7, een groep van zeven rijke landen met onder meer de VS en Duitsland, heeft al op hoofdlijnen een akkoord bereikt over een mondiale minimumbelasting voor bedrijven.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen