PKF North America verder als Allinial Global

PKF North America gaat per 30 november 2015 verder als Allinial Global. De accountantskantoren stappen niet alleen uit PKF North America, maar verlaten waarschijnlijk ook het netwerk van PKF International.

Voorzitter Terry Snyder van Allinial Global heeft aan International Accounting Bulletin laten weten dat de leden van het bestuur unaniem hebben gestemd voor het plan om PKF North America te verlaten. Volgens het bestuur was het noodzakelijk om met een eigen brand in Noord-Amerika te komen.

Allinial Global ging destijds van start als Associated Regional Accounting Firms (ARAF) dat banden onderhield met Polaris International. In 2002 sloten die organisaties zich aan bij PKF International en was tevens PKF North America een feit.

Volgens Snyder bleek na verloop van tijd dat PKF en ARAF (nu dus Allinial Global) er uiteenlopende startegieën op na hielden. Veel ARAF-kantoren zagen het niet zitten om de PKF-branding in hun oorspronkelijke kantoornamen te verwerken, omdat dat alleen maar voor verwarring zou zorgen.

Verder laat Snyder weten dat geen van de bij Allinial Global aangesloten accountantskantoren (voorheen dus PKF North America) aangegeven heeft zich als onafhankelijk lid aan te willen sluiten bij PKF International. Toch mogen ze dat wel, zouden ze dat willen.

Naar eigen zeggen bestaat Allinial Global uit 97 firma’s in 13 landen. De fee-inkomsten bedroegen in boekjaar 2014 $ 1,6 miljard. Het aantal partners is bijna 1.400 en het aantal medewerkers is ruim 8.000.

Gerelateerde artikelen