Online viewer toont geschiktheid kantoordak voor zonnepanelen

725 vierkante kilometer aan daken en parkeerplaatsen heeft genoeg ruimte. 

De nieuwe dataviewer van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) brengt kansrijke daken en parkeerplaatsen voor zonnepanelen in heel Nederland in beeld. Ongeveer de helft van de oppervlakte van daken en parkeerplaatsen in Nederland is beschikbaar voor het opwekken van zonne-energie met panelen. 

 

Kijk hier op de viewer of jouw kantoordak en parkeerplaats ook geschikt zijn voor zonnepanelen

Dat is 725 vierkante kilometer aan daken en parkeerplaatsen met genoeg ruimte voor zonnepanelen.  Acht procent daarvan is direct geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. In de andere gevallen moeten er eerst belemmeringen worden opgelost. 

Een gebruiker kan in de viewer de locatie van een pand intypen en ziet gelijk of het dak geschikt is. Door in te zoomen op de kaart laat de viewer ook de kansrijke daken in de buurt zien. Er wordt meteen duidelijk welke belemmeringen er zijn. Voorbeelden van belemmeringen zijn een dakconstructie die te zwak is of aparte dakvormen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) testte de viewer eind maart op de vakbeurzen Solar Solutions en Green Heating Solutions. 

 

Gerelateerde artikelen