Ondernemers lanceren campagne tegen schrappen lage btw-tarief

Ondernemers komen in actie tegen de kabinetsplannen om het lage btw-tarief te schrappen. Onder de noemer 'Zeg nee tegen meer btw' lanceren MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland met de aangesloten branches vandaag een campagne met radiospotjes en een speciale website, waarop zowel ondernemer als consument zich kan uitspreken tegen de btw-verhoging.

‘Het nieuws dat het kabinet het lage btw-tarief voor vrijwel alle producten en diensten wil schrappen, is hard aangekomen bij een groot deel van het bedrijfsleven. Brancheorganisaties vrezen een groot verlies aan klanten, omzet en banen als de plannen doorgaan: 5.500 banen in de kappersbranche; 55.000 banen in de sectoren toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd; 5.000 banen en 400 mln minder omzet onder schilders en stukadoors; tenminste 5.000 banen in de onderhoudssector; minimaal 5.200 arbeidsplaatsen en 240 mln omzet in de sierteeltsector; een kwart van de omzet en ruim 30 procent van de werkgelegenheid bij bloemisten; 30 miljoen schade voor musea en podia,’ aldus de ondernemers.

Een groot aantal branches bundelt nu de krachten om die schadelijke gevolgen duidelijk te maken. Ondernemers uit verschillende branches vertellen in radiospotjes (uitgezonden op NPO Radio 1 en NPO 3FM) wat de btw-verhoging van 6 naar 21 procent voor hen zou betekenen. De gezamenlijke website http://www.zegneetegenmeerbtw.nl/ biedt de mogelijkheid een petitie te ondertekenen, brengt acties vanuit de branches onder een dak en laat verder onder meer zien wat de btw-verhoging in de betrokken sectoren teweegbrengt.

Gerelateerde artikelen