Ondernemer kan pinnen op smartphone of tablet

Ondernemers kunnen voortaan pinbetalingen accepteren op hun smartphone of tablet. Een nieuwe app van de Rabobank moet dit mogelijk maken, zo meldt de bank dinsdag. Rabo SmartPin is volgens de bank vooral een uitkomst voor kleine ondernemers die pinnen willen faciliteren, maar voor wie de gewone betaalterminal te complex, niet efficiënt of te duur is. De app werkt in combinatie met een gecertificeerde kaartlezer en accepteert pinnen via (contactloze) pas en telefoon.

De ondernemer kan binnen de app de totale dagomzet inzien en die vervolgens overbrengen naar zijn boekhouding. Ook is het mogelijk de btw die met de verkopen gemoeid is, vast te leggen en op die manier op dagbasis af te wikkelen. Overigens kan de app in dit opzicht ook de contante betalingen verwerken.

De app is te downloaden op de eigen smartphone of tablet van de ondernemer. Op enkele Android-toestellen na is de app geschikt voor alle tablets en smartphones. De ondernemer sluit een huurovereenkomst af en ontvangt een veilige, gecertificeerde kaartlezer waarmee hij pinbetalingen kan accepteren. Daarnaast is het Rabo Europees Pincontract nodig. Rabo SmartPin kost 10 euro per maand (abonnement inclusief huur kaartlezer) en 15 eurocent per transactie.

Gerelateerde artikelen