Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs in 2019

De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs steeg van 59,9 miljoen euro in 2018 naar 60,1 miljoen euro in 2019.

De adviespraktijk (5%) en Audit en Assurance-praktijk (10%) lieten net als in 2018 een positieve groei zien. De overspannen arbeidsmarkt zorgde wederom voor een krimp in de omzet in de samenstelpraktijk (-3%). Ook leidde de breedte van de dienstverlening tot groei van het aantal klanten in de midden- en grootzakelijke markt. In 2019 heeft ABAB een vijftiende vestiging geopend op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Verwachtingen 2020
Het coronavirus (COVID-19) dat in het eerste kwartaal van 2020 Nederland bereikte, heeft een grote impact op de klanten van ABAB en ABAB zelf. Vóór de coronaproblematiek was ABAB uitgegaan van een (beperkte) omzetgroet in 2020 ten opzichte van 2019. Het is aannemelijk dat deze groei door de coronaproblematiek niet gerealiseerd wordt. De solvabiliteit en de liquiditeit van ABAB zijn dusdanig gezond dat ABAB deze coronacrisis zal doorstaan.

Zichtbaarheid als aantrekkelijke werkgever
Het realiseren van de uitbreiding van het aantal medewerkers heeft ondanks de coronacrisis hoge prioriteit. Hans Scholten, lid raad van bestuur: “Onze gedreven medewerkers zijn trots op de kwaliteit van onze dienstverlening. Zeker in deze onzekere tijden zijn we van toegevoegde waarde voor onze klanten. Daarnaast hebben wij werkplezier hoog in het vaandel staan. Dit maken we graag zichtbaar om zo ook mogelijke toekomstige collega’s te enthousiasmeren.” ABAB investeert daarnaast met verschillende programma’s volop in de kennis- en competentieontwikkeling van medewerkers.

Maatschappij centraal
ABAB is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom wordt er op verschillende vlakken geïnvesteerd. Zo deelt ABAB op grote schaal zijn kennis met de maatschappij en steunt het bedrijf jaarlijks meerdere goed doelen. Ook duurzaamheid is belangrijk voor ABAB; sinds 2018 ondernemen zij volledig CO-neutraal.

Gerelateerde artikelen