Omzet Countus licht gedaald

De omzet van Countus Groep is in 2015 uitgekomen op bijna €45 miljoen, een lichte daling vergeleken met de €47,4 miljoen die in het jaar ervoor werd behaald.

Toch zegt Countus terug te kijken op een goed verlopen jaar. De omzet per fte is met ruim 3%  gestegen. De nettowinst is gestegen met € 1,6 miljoen. “Een direct gevolg van efficiënter werken in combinatie met meer omzet uit advies. In 2015 zijn zelfsturende teams ingevoerd en belangrijke ondersteunende ICT-systemen vernieuwd. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de organisatie weer slagvaardig en winstgevend is,” aldus Countus.

“Onze klantenportefeuille is gestaag blijven groeien”, zegt Bob Seemann, directievoorzitter van de Countus Groep in Zwolle. “Dan doe je echt wel iets goed in deze markt. Dat blijkt ook wel uit het grote aantal nieuwe klanten dat we ook dit jaar al  mochten verwelkomen.”

“Countus wil graag om de hoek en dichtbij de klant zitten. Dit betekent dat we veel kleine teams hebben gevormd die in de regio werkzaam zijn. Dichtbij de klant, maar wel met hoogwaardige expertise op alle deelterreinen van de bedrijfsvoering van zijn onderneming,” aldus Seemann. “Daarin past ook de opstart van nieuwe teams in regio’s waar we nog niet sterk lokaal verankerd zijn.”

De verschillende onderdelen van de Countus Groep hebben daarom diverse vacatures openstaan. Seemann: “Het grote aantal zelfsturende teams dat regionaal werkzaam is in ons verzorgingsgebied biedt namelijk ook mooie carrièreperspectieven voor jong talent. We merken dat wij daardoor een aantrekkelijke werkgever zijn, zeker voor talent dat verder kijkt dan administratieve dienstverlening alleen.”

Gerelateerde artikelen