OM vermoedt beleggingsfraude bij Sun Interest

Justitie vermoedt dat beleggers die geld hebben gestoken in Sun Interest, een Zaans bedrijfje dat zegt te investeren in zonne-energie, zijn opgelicht. De 48-jarige directeur zit al sinds 20 september vast, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De FIOD had voor die aanhouding al de woning van de man en een bedrijfspand doorzocht, allebei in Zaandam. Ook is beslag gelegd op een bankrekening waar zo'n 400.000 euro op staat. De rechtbank in Amsterdam heeft op 2 oktober de voorlopige hechtenis van de verdachte voor negentig dagen bevolen.

Aanleiding voor het onderzoek waren signalen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Sun Interest beloofde het geld dat met obligatieleningen werd opgehaald te investeren in grond voor zonneparken. Onder andere met gebruikmaking van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) zouden ingelegde gelden (in de vorm van een obligatielening ten behoeve van de aankoop van grond) een aantrekkelijk rendement genereren. Het vermoeden is echter dat de ingelegde gelden anders zijn of worden besteed dan beloofd.

De orde van grootte van de vermeende fraudezaak is volgens een woordvoerster van het OM nog niet duidelijk. Justitie vraagt mensen die denken gedupeerd te zijn zich te melden. De 48-jarige man die nu vastzit, is vooralsnog de enige verdachte.

 

(ANP/OM)

Gerelateerde artikelen