Nu ook compensatie 15.000 gedupeerden WW-dagloonbesluit

Ook de gedupeerden van het zogeheten WW-dagloonbesluit die eerder nog buiten de boot vielen, krijgen een compensatie. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Vakcentrales FNV, CNV en VCP zijn verheugd, aangezien zij zich lange tijd hard hebben gemaakt voor een oplossing voor deze groep van circa 15.000 mensen.

Het gaat om WW'ers die door een wijziging van de wet vorig jaar een lagere uitkering ontvingen. De minister had dit WW-lek eerder al gerepareerd voor een grote groep uitzendkrachten en werknemers. Maar de bonden wezen er toen op dat bepaalde flexwerkers daarmee niet geholpen waren, omdat ze vanwege hun specifieke situatie niet in aanmerking kwamen voor de compensatie. Nu komt er ook voor hen een tegemoetkoming.

“Goed dat de minister dit nu oplost”, zegt Leo Hartveld, algemeen secretaris bij FNV. De bonden hopen nog wel op een “adequate en ruimhartige voorschotregeling'', omdat de compensatie voor deze groep volgens de minister pas vanaf het eerste kwartaal 2018 kan plaatsvinden.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen