NOAB en FRC starten aansluitactie SBR Banken

Speciaal voor NOAB-leden biedt het FRC (ABN AMRO, ING en Rabobank) in samenwerking met NOAB de actie Eerste Hulp bij Aansluiten aan. NOAB-leden die aan een aantal criteria voldoen, krijgen ondersteuning op kantoor om aan te sluiten op SBR Banken. Hiermee worden de kantoren voorbereid op de nieuwe eisen die de banken per 2017 gaan stellen.

Per 1 januari 2017 verheffen ABN AMRO, ING en Rabobank SBR tot norm voor het aanleveren van kredietrapportages. Dit sluit aan op de aangiftes en rapportages die al in SBR moeten worden aangeleverd bij de Belastingdienst en de KvK. Wie niet aanlevert in SBR, betaalt hiervoor vanaf 2017 een extra vergoeding aan de bank.

Eerste Hulp bij Aansluiten (EHBA)

NOAB-leden kunnen zich aanmelden voor deze aansluitactie. Dat houdt in dat er nog vóór 1 juli een SBR-expert op afspraak een dagdeel langskomt, om ervoor te zorgen dat het kantoor op SBR Banken worden afgesloten en dat de eerste (test)rapportages worden ingezonden.

NOAB-leden positief

Michel Hamer, directeur bij NOAB licht toe: “Uit onderzoek onder NOAB-leden blijkt dat 96% in SBR wil aanleveren als dat voordelen biedt. Daarnaast ziet NOAB dit als een logisch vervolg op de reeds verplichte aanleverstromen. Tenslotte is het een onderdeel van het totale digitaliseringsproces in de branche.”

Voordelen

De voorbereiding biedt duidelijke voordelen: “NOAB-leden die in SBR aanleveren zijn koploper en klaar voor de nieuwe verplichtingen. Daarnaast kunnen ze in één keer op de juiste manier aanleveren, wat de snelheid en efficiency ten goede komt. En: een NOAB-kantoor kan zich onderscheiden op het gebied van zekerheid en kwaliteit door een NOAB-verklaring toe te voegen aan de kredietrapportage.”
 
NOAB roept,  samen  met Filip Zoeteweij van het FRC, leden in deze video op om aan de actie mee te doen. Of zoals Hamer het verwoordt: “Wacht niet langer, sluit aan bij de kopgroep en wees klaar voor de toekomst.”

Gerelateerde artikelen