Nieuwe stichting Imtechclaim.nl kijkt ook naar rol KPMG

Installatiebedrijf Imtech, de (ex)-bestuurders van Imtech en verschillende banken kunnen binnenkort een claim verwachten van een groep aandeelhouders die zich hebben verenigd in de stichting Imtechclaim.nl. Ook kijkt de stichting naar de rol die accountant KPMG heeft gespeeld vanaf januari 2010 tot op heden.

De stichting vindt de schikking die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft getroffen met het bedrijf te mager. Ook de rol van de banken staat bij hen centraal; stichting Imtechclaim.nl spreekt over een ‘dubieuze dubbelrol’ die zij hebben gespeeld als aandeelhouder en emissiebegeleidende instelling.

‘De banken als grootaandeelhouder bepalen middels de aandeelhoudersvergadering feitelijk de emissieagenda bij Imtech’, aldus de stichting. ‘De opbrengst van de emissie van 1,188 miljard euro is daardoor geheel bij de banken terechtgekomen ter financiering van aflossing, rente en kosten. Hierdoor hebben de banken de zichzelf bevoordeeld ten opzichte van de gewone aandeelhouder.’ Het gaat daarbij om de banken Rabobank, ING Bank, ABN AMRO en Commerzbank.

De stichting laat op haar website weten dat ze zich naast Imtech, haar (ex-)bestuurders en commissarissen en de banken ook richt op KPMG als controlerend accountant van Imtech.

 

(Bron: ANP/Imtechclaim) 

Gerelateerde artikelen