Nieuw investeringsplatform koppelt MKB aan vermogende particulier

Groeibedrijven op zoek naar financiering kunnen vanaf vandaag terecht bij Voordegroei, een online investeringsplatform opgericht door een groep professionals uit de vermogensindustrie. Voordegroei is ontstaan vanuit de ambitie om de miljarden aan stilstaand geld in Nederland in beweging te krijgen, door groeibedrijven en vermogende particulieren aan elkaar te verbinden.

Voordegroei biedt particulieren de mogelijkheid om via het platform leningen te verstrekken aan reeds succesvolle bedrijven. Deze bedrijven beschikken over een gezonde cashflow, zitten in hun tweede of derde groeifase en hebben een investeringsbehoefte van minimaal 250.000 euro.

Voordegroei richt zich met name op investeerders met een vrij besteedbaar vermogen van minimaal 100.000 euro. Investeren kan echter al vanaf 1.000 euro. Bedrijven die in aanmerking komen voor financiering bij Voordegroei moeten financieel gezond zijn, over voldoende aflossingscapaciteit beschikken en minstens twee jaar bestaan. Daarnaast moet het bedrijf een goede marktpositie en een duidelijke groeistrategie hebben.

Voordegroei werkt met intermediairs die erop toezien dat de juiste bedrijven worden geselecteerd. Deze intermediairs blijven ook na de financiering betrokken bij de onderneming. Voordegroei ziet een langetermijnrelatie met zowel investeerders als ondernemers als een belangrijk onderdeel van haar strategie.

Het platform is zo ingericht dat zowel de ondernemer als de investeerder snel ziet waar hij aan toe is. Op de site van Voordegroei doorloopt de ondernemer een quickscan. Zo krijgt hij binnen enkele minuten antwoord op de vraag of hij in aanmerking komt voor een lening. Is dat het geval, dan volgt een gesprek met een van de financieel experts van Voordegroei. Nadat het intakegesprek, de financiële analyse en een beoordeling van de groeistrategie hebben plaatsgevonden, kan de ondernemer zijn investeringspropositie op een overzichtelijke en professionele manier presenteren op Voordegroei. De investeerder ziet op de website direct een overzicht van het investeringsaanbod, de groeistrategie en de financiële situatie van de onderneming en kan op basis van die informatie beslissen om te investeren.
 
Voordegroei is opgericht door Bart Vemer, Vera van Kesteren en Ivo Feeke. Alle drie zijn afkomstig van BNP Paribas Investment Partners en beschikken over jarenlange ervaring in vermogensbeheer en private banking. Zij hebben de handen ineengeslagen met crowdfunding- en financieringsspecialist Pim Betist.

Gerelateerde artikelen