Nieuw accountantkantoor keert zich tegen accountancysector

Bedrijfsadviseur Erik Friedeberg vindt dat hij te veel moet betalen voor accountants, terwijl hij niet eens weet wat ze precies doen. Friedeberg schreef een manifest tegen de accountancy en start een nieuw betaalbaar accountantkantoor. Dat meldt de nieuwswebsite Quotenet.nl.
Friedeberg vindt het een probleem dat zowel de grote als de kleine kantoren niet hun maatschappelijke rol vervullen. ‘Ze zijn niet bezig met de klant, alles is gericht op winstmaximalisatie.’ Dat zal anders zijn in zijn nieuwe accountantkantoor.
Manifesto
Dat nieuwe kantoor heet Manifesto. Die naam is niet toevallig gekozen, staat op de website te lezen. Iedereen die klant wordt bij Manifesto, krijgt een manifest; een door een van de accountants ondertekende beginselverklaring waarin deze verschillende beloften doet. Namelijk dat hij zich verplicht voelt om de droom en de missie van de klant als uitgangspunt te nemen bij al zijn werkzaamheden voor de desbetreffende klant. 
Administratiefabriek
Friedeberg legt uit dat ze bij Manifesto de verschillende werkzaamheden van de accountant zullen opsplitsen. Aan Quotenet.nl legt hij uit: ‘Ten eerste is er de administratieve afhandeling van klanten. Daarin zit nauwelijks toegevoegde waarde meer. Een derde partij zet voor ons een administratiefabriek op waar wij de administratie laten verwerken. Als je je facturen digitaal aanlevert worden die binnen 24 uur verwerkt en hopelijk snel daarna real-time. Deze poot kun je automatiseren.’ Friedeberg vond in Vanenburg Software een geschikte softwareleverancier die al ver is in e-facturatie.
___________________________________________________________________________________________________
Zijn de kosten van uw accountant ook te hoog? Kunt u tienduizenden euro’s besparen op uw audit fee? Hoogstwaarschijnlijk. Onderzoek toont aan dat er enorme verschillen zijn in de kosten van de jaarrekening. Het ene bedrijf betaalt soms wel twee keer zo veel als het andere. Na het volgen van de training Accountantskosten Besparen weet u exact hoe u uw audit fee kunt verlagen. Maak geen onnodige accountantskosten. Meld u direct aan
___________________________________________________________________________________________________
 
Manifesto werkt met vaste tarieven: ‘Je zult schrikken van de laagte van het tarief. We zijn goedkoper dan een accountant, en je krijgt advies en de loonadministratie er gratis bij.’ Friedeberg benadrukt dat zijn kantoor menselijk moet worden en een plek waar je binnen kunt vallen.
Manifesto start in april.
Gerelateerde artikelen