Nextens lanceert aangiftesoftware voor het grotere mkb

Nextens Grip voor grotere mkb-organisaties die zelf belastingaangiftes willen indienen.

Nextens (aangiftesoftware en -analytics) komt met een nieuw product op de markt: Nextens Grip. Nextens Grip is een cloud based software platform en bestaat uit aangiftesoftware gecombineerd met fiscale kennisbronnen zoals naslagwerken en overzichten van aankomende fiscale wijzigingen. Het product is ontwikkeld voor de grotere mkb-organisaties die zelfstandig hun belastingaangiftes willen indienen. 

Grip biedt volgens een persbericht verantwoordelijken voor de fiscale bedrijfsvoering bij mkb-bedrijven 'waardevolle kennisbronnen, controles en praktische handvatten zoals voorbeeldbrieven, rekentools en checklists om hen te begeleiden bij het doen van foutloze belastingaangifte'. De software geeft inzicht in de te verwachte belastingdruk waardoor men in staat is de belastingstrategie te optimaliseren. Ook wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om met behulp van predictive analytics de toekomstige belastingdruk te voorspellen, zodat klanten hun financiële positie beter kunnen voorspellen. Daarnaast zorgt het zelfstandig indienen van belastingaangiftes voor meer controle over de processen en hoeven er minder kosten gemaakt te worden voor de inhuur van externe professionals. 

Nextens heeft de ambitie om de software op korte termijn verder uit te breiden met de functionaliteiten BTW Refund en Naslag International – EU en Global VAT. BTW Refund wordt een tool waarmee bedrijven op eenvoudige wijze btw kunnen terugvragen uit andere EU-landen. Naslag International – EU en Global is een bron die gebruikers voorziet van kennis over btw-regelingen in 43 landen. Deze innovaties worden eind 2023 verwacht. 

Gerelateerde artikelen