NEMACC-symposium 2016

Kenniscentrum NEMACC organiseert op 13 oktober 2016 een symposium voor mkb-accountants. Leden van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) kunnen dit evenement gratis bijwonen.
NEMACC, het kenniscentrum van de NBA en de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de ondersteuning en profilering van de mkb-accountant, stelt in het symposium twee onderzoeken centraal: waardering vastgoed en risicomanagement voor het mkb.
Waardering vastgoed
Hoe wordt de waarde van vastgoed ten behoeve van de jaarrekening bepaald en wat is de rol van de mkb-accountant bij de samenstelling van de jaarrekening en het geven van advies aan kleine ondernemingen? Martin Hoogendoorn, Matthias Stout en Nees de Vos belichten tijdens hun presentatie het belang van vastgoedwaardering, waarderingsgrondslagen en hoe het proces van waardering in de praktijk verloopt.
Risicomanagement voor het mkb
Remko Renes en Ruud Snoeker introduceren een praktische aanpak voor risicomanagement, die geschikt is voor gebruik in mkb-organisaties en te gebruiken door mkb-accountants en mkb-ondernemers. Met deze ‘R2MKB-aanpak’ brengen Remko en Ruud de accountant en ondernemer graag samen in een gesprek over doelstellingen en risico’s: een risico-dialoog. De verschillende stappen in deze risico-dialoog tussen de mkb-accountant en de mkb-ondernemer worden nader toegelicht aan de hand van voorbeelden.
Het NEMACC-symposium vindt plaats op 13 oktober 2016 van 16.00 tot 20.00 uur in Expo Hoevelaken. Deelname aan het symposium levert NBA-leden drie PE-uren op.
U kunt zich aanmelden op de website www.nemacc-symposium.nl.
Gerelateerde artikelen