Nationale Accountancy Awards: Louis van Garderen specialiseert met Joinson & Spice in TMT-segement

Joinson & Spice is een eigenzinnig kantoor dat haar klanten vindt in de sectoren technologie, media en telecom voor controle en overige accountancy. Het nog jonge kantoor uit Amsterdam onderscheidt zich door online en op een voor de klant heel transparante manier te werk gegaan. “Er ligt een grote nadruk op kennis van de klanten en het proactief inzetten van gerichte know-how om hen helpen sterker te worden”, vertelt Louis van Garderen.
 
Kunt u een voorbeeld geven van een klant waarvoor u een innovatief project hebt gestart
Van Garderen: “Wij hebben een acquisitietraject gezet om actief klanten uit het segment Technologie, Media en Telecom te benaderen. Zo belandden we bij een klant op het mediapark in Hilversum, in de sweet spot van onze sectorfocus. We troffen direct de goede toon in het eerste gesprek, dat ging over de strategie van de onderneming, het aantrekken van participanten en het winnen van markten. Geen alledaags gesprek misschien, maar wel heel relevant. Wij wisselden kennis over de mediamarkt uit en kwamen verder en verder in de acquisitie.”
Welk project was dit?
“Met de klant constateerden wij dat de administratieve functie van dit snelgroeiende bedrijf aanpassingen behoefte. De controle van de onderneming sloot niet meer aan bij het tempo en vooral de inhoud die nodig was in deze fase. Samen constateerden wij dat een dashboard, afgestemd op de strategische doelen van de klant, moest worden geïmplementeerd. Ook de tot dan toe uitbesteden administratieve functie kon eenvoudiger en dichter bij huis worden uitgevoerd in een moderne cloud-oplossing. Al met al werk aan de winkel om de financiële functie te resetten bij deze klant, met als doel een relevante en actuele controle, afgestemd op de strategie van de onderneming.” 
Wat was het resultaat voor de klant
“Een interne beheersomgeving waar de klant mee uit de voeten kan, die robuust is en de klant in staat stelt om de strategische stappen de komende tijd te faciliteren. Een prachtig bijproduct was een nieuwe opzet van de administratie, die nu in-house en actueel inzicht verschaft. Geen wachtrijen en accountantsrapportages zijn op dit punt meer nodig!”
___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood. En wat zijn de concrete resultaten hiervan?
“Ons hele kantoor is brand new, we bestaan effectief pas sinds het najaar van 2013. Wat echt uniek is, is dat we met een plezierige en betrokken schaal verstand hebben van de sector Technologie, Media en Telecom, ook wel TMT genoemd. Daardoor kunnen we een echte meerwaarde zijn voor onze klanten. Zowel door de wijze waarop we onze traditionele diensten leveren, zoals jaarrekeningen, maar vooral doordat we voor onze klanten een echt klankbord kunnen zijn. Scherp en luisterend. ‘Tastefully distinctive’ noemen wij dat bij ons kantoor.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
“Voor ons is ICT allesbepalend. Wij zijn 100 procent ‘cloud’. Bij ons vind je géén ordners. Niet één! Wij ontwikkelden een platform in eigen beheer op basis van Sharepoint, dat ons in staat stelt optimaal samen te werken met onze klanten. Wij heten niet voor niks JOINson & Spice. Uitwisselen is bij ons vanzelfsprekend en in twee richtingen. Verder hebben wij onze audit-software gekoppeld aan het kwaliteitssysteem dat aan de basis staat van onze WTA-vergunning. Dit alles maakt dat ons kantoor maximaal gebruik maakt van de cloud. Tot slot is de selectie van administratieve software zo gedaan dat we maximaal deze data kunnen koppelen met eigen toepassingen, onder andere door slim gebruik te maken van API’s.”
 
Gerelateerde artikelen