Nederland geeft Duitsland inzage in belastingafspraken

Nederland bezwijkt onder de toenemende internationale druk om meer openheid te verschaffen over de manier waarop het internationale bedrijven belast. Het gaat Duitsland op bilaterale basis inzage geven in afspraken die de belastingdienst maakt met Duitse multinationals.
Dat heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vandaag gezegd in Brussel, meldt Het Financieele Dagblad. "Ik heb daar met mijn Duitse collega Schäuble over gesproken. Die is zeer kritische over de Nederlandse praktijk. Ik heb hem nu aangeboden de Nederlandse rulings, in het bijzonder voor Duitse bedrijven, ook voor de Duitsers beschikbaar te stellen. Wij zijn zeer bereid ook met andere EU-landen onze rulings uit te wisselen."
Volgens Dijsselbloem bestaan er al langer afspraken over uitwisseling van dit soort gegevens, maar wordt er tot nu toe geen gebruik van gemaakt. Hij denkt dat daar nu snel verandering in gaat komen. 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________
 
Gerelateerde artikelen