NBA-projectmanager verbeterplan accountants kandidaat voor vacature top Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer heeft vrijdag zes kandidaten bij de Tweede Kamer aanbevolen die volgens de Rekenkamer in aanmerking komen om toe te treden tot het college van de Rekenkamer. Een van de kandidaten is Kris Douma, NBA-projectmanager verbeterplan accountants. In het college van de Rekenkamer komt een plek vrij bij het vertrek van de huidige president Saskia Stuiveling.

Op de lijst van de Rekenkamer staan vier vrouwen en twee mannen. Het gaat om oud-D66-Kamerlid Francine Giskes, PvdA-senator Esther-Mirjam Sent, raadsheer-plaatsvervanger bij de hoven Arnhem-Leeuwarden en Den Haag Annemarie Roelvink-Verhoeff, Monica den Boer (wetenschappelijk decaan bij de Politieacademie), oud-CDA-Kamerlid Jan de Vries en Kris Douma, projectmanager verbeterplan accountants bij de Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

In het huidige college gaan Kees Vendrik (oud-Kamerlid GroenLinks) en Arno Visser (oud-VVD-Kamerlid) door. Als het college weer compleet is, kiest het uit zijn midden een nieuwe president van de Rekenkamer.

Gerelateerde artikelen