NBA: Update Verklaringengenerator en deel 3 HRA voorbeeldteksten

De NBA heeft vandaag een update gepubliceerd van zowel de Verklaringengenerator als HRA deel 3 Voorbeeldteksten.

 In deze update zijn de nieuwe controleverklaringen opgenomen, die zijn gebaseerd op de gewijzigde rapportagestandaarden. De belangrijkste verschillen ten opzichte van de eerdere versie zijn:

  • de controleverklaringen in nieuw format zijn nu ook beschikbaar voor andere objecten dan een jaarrekening en ook voor jaarrekeningen van beleggingsinstellingen;
  • de controleverklaringen in nieuw format voor een debiteurenoverzicht en een opgave verzekerd belang zijn komen te vervallen.
  • de controleverklaringen in nieuw format voor samengevatte financiële overzichten ontbreken nog.
  • in HRA deel 3 Voorbeeldteksten (pdf) zijn van de ‘gewone’ goedkeurende controleverklaringen (subhoofdstukken 0.1.1 respectievelijk 1.1.1) alle ‘varianten’ (1 tot en met variant G) beschikbaar in zowel het oude als het nieuwe format;
  • voor de controleverklaringen met een paragraaf om een aangelegenheid te benadrukken tot en met een oordeel met beperking, een afkeurend oordeel of een oordeelonthouding (subhoofdstukken 2 t/m 20) zijn alleen de varianten 1 en G in oud en nieuw format opgenomen. Let wel: in de verklaringengenerator zijn wel alle varianten beschikbaar.

Na 2017 zal de omvang van de pdf HRA deel 3 Voorbeeldteksten afnemen doordat de controleverklaringen in het oude format dan komen te vervallen. Lees verder op de website van de NBA.

 

Gerelateerde artikelen