Nationale Accountancy Awards: Witlox van den Boomen biedt ondernemers een helikopterview op hun business

Gerard den Teuling is sinds drie jaar als accountant werkzaam bij adviesorganisatie Witlox van den Boomen. Den Teuling volgt de ict-ontwikkelingen op de voet en heeft speciale digitale business-software gebouwd voor accountants. Dit systeem maakt het mogelijk om optimaal met klanten te kunnen communiceren, kennis te delen en efficiënt projecten te beheren. Den Teuling: “Klanten kunnen enorm hun voordeel doen met de geautomatiseerde programma’s, maar onze rol houdt niet op; we letten er sterk op waar we onze toegevoegde waarde kunnen bieden in de business van de klant.”
 
Kunt u een voorbeeld geven van een klant waarvoor u een innovatief project bent gestart?
Den Teuling: “De volledige financiële administratie is geautomatiseerd, daar profiteren al onze klanten van. Denk aan de loonadministratie, debiteuren en ‘scan&herken’-software. Het doel is om ondernemers van managementinformatie te voorzien zodat ze betere beslissingen kunnen nemen voor hun bedrijf. Alle informatie is constant in te zien voor zowel de klant als ons. Dit heeft bij bedrijven impact op zowel financiën, als op HR, salaris en fiscaliteit. Met de software is opeens veel meer mogelijk. Wij werken ook met franchisebedrijven, die door deze software veel makkelijker vergelijkingen kunnen trekken tussen de verschillende franchisevestigingen.”
Welk project was dit?
“We hebben bij de franchisebedrijven ervoor gezorgd dat de verschillende franchiseondernemers van elkaar data kunnen bekijken over verkoop en omzet. Doordat de ondernemers hun eigen data zo eenvoudig met die van anderen kunnen vergelijken, weten ze veel sneller en beter welke zaken goed en minder goed gaan in hun eigen bedrijf.”
Wat was het resultaat voor de klant?
“Met de snelle, betrouwbare en actuele managementinformatie kunnen zowel de franchise-eigenaar als de franchiseondernemers sneller bijsturen in hun bedrijf wanneer dat nodig is. Het is veel makkelijker om vanuit een helicopterview naar het bedrijf te kijken. Ook op de ontwikkelingen in de markt kunnen ze sneller anticiperen. Het helpt ook dat de software zelfs voor een leek te begrijpen is. Het is zeer gebruiksvriendelijk.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________     
 
Welke diensten biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan?
“Dit jaar zijn we gestart met speciale It-adviseurs. Zij implementeren de noodzakelijke ICT bij klanten en helpen met de invoering ervan. Als de ondernemer tegen problemen aanloopt, gaat de IT-adviseur langs bij de klant om naar een oplossing te zoeken. We willen klanten volledig faciliteren.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in uw dienstverlening?
“Doordat de processen van de administratie en rapportages volledig zijn geautomatiseerd, is er meer tijd voor advies. We hebben in samenwerking met Microsoft een geïntegreerde business-suite gebouwd speciaal voor accountants. Daarin zijn CRM, uren, projecten en facturen, en dossiervorming volledig digitaal. Dit systeem maakt het mogelijk om optimaal met klanten te communiceren, kennis te delen en informatie uit te wisselen en efficiënt projecten te beheren en te factureren. We willen multidisciplinair werken waarbij we maximaal gebruik willen maken van de ontwikkelingen op het gebied van ICT.”
Gerelateerde artikelen