Nationale Accountancy Awards: Ondernemers realiseren dromen met AccountAnders

AccountAnders is twee jaar geleden gestart vanuit de overtuiging dat het anders kan en anders moet in de accountancy. Het kantoor begint bij de strategie van het bedrijf. "Zodra dit scherp is, wordt het financiële proces geoptimaliseerd (met vaak flinke kostenbesparingen tot gevolg) en de performance van het bedrijf in beeld gebracht met financiële dashboards," aldus directeur Jasper Visser. Het kantoor biedt verder diensten op het gebied van accountancy en fiscaliteiten, maar ook op het gebied van (online-) marketingadvies, webdevelopment, crowdfunding en HRM-oplossingen.

Kunt u een voorbeeld noemen van een klant waarvoor u recent een innovatief project heeft gedaan?
Jasper Visser: "We hebben een ambitieuze ondernemer geholpen met het realiseren van een droom: een beachhouse aan de Haarrijnseplas te Utrecht onder de naam Key West Beachhouse. We hebben de vorming van het businessplan begeleid, samen de gesprekken gevoerd met leveranciers en de bouwer. Daarnaast hebben we de financiële zaken verzorgd die nodig zijn voor een succesvolle crowdfundingcampagne. Samen hebben we genoten van de dynamiek, het enthousiasme in de markt en niet in de laatste plaats het mooie succes. Key West Beachhouse is het eerste strandpaviljoen van Utrecht. Het is geweldig om te zien hoe crowdfunding niet alleen voor de financiering heeft gezorgd maar ook voor een enorme exposure en betrokkenheid van de lokale ondernemers en bewoners."

Hoe hebben jullie dit project aangepakt?
"Via het platform Geldvoorelkaar.nl zijn investeerders gevonden. In totaal hebben zij 166.800 euro geïnvesteerd. Met de investering is de inventaris gefinancierd, de inrichting en de opstartkosten. We hebben samen met Fintenz Finance een uitgebreide balans-, exploitatie en liquiditeitsprognose opgesteld voor de komende jaren. Daarnaast hebben we ook de administratie opgezet voor Key West Beachhouse."
Wat was het resultaat voor de klant?
"Een droom die werkelijkheid werd voor de oprichters. En door een sterke financiële analyse konden ze goed voorbereid het financieringstraject in. Uit de analyse blijkt dat de cashflow uit de operationele activiteiten in de komende jaren ruim voldoende is om aan de financiële verplichtingen te voldoen." 
___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________

Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan? 

"We bieden Marketing Solutions aan onze klanten aan. Dit betekent dat we hun website bouwen, zorgen voor seo-optimalisatie, conceptontwikkeling en marketingadvies. We hebben een drietal typen websites, waarvan de goedkoopste € 399,- is en de duurste € 1999,-. Daarnaast hebben we Crowdfunding Solutions, waar het Key West Beachhouse-project een goed voorbeeld van is. Ook zijn we actief met HRM Solutions en hebben we een branchespecifiek label onder de noemer Fact4Fysio ontwikkeld, een propositie voor fysiopraktijken. e zijn hiermee preferred supplier van Intramed en Fysiomanager."
 
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
"We gebruiken de meest innovatieve software- en ict-oplossingen. Tevens waren we betrokken bij de opkomst van nieuwe initiatieven zoals de dashboards Ezora en VisionplannerCloud." 
Gerelateerde artikelen