MKB worstelt met AVG

Op 25 mei gaat de nieuwe privacywet in: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. veel ondernemers zullen de deadline van deze nieuwe privacywet niet halen, vrezen MKB-Nederland en VNO-NCW.

Deze week hoorden de MKB-bedrijven dat zij toch géén uitzonderingspositie of meer coulance krijgen bij de handhaving van de wet. Directeur Leendert-Jan Visser van MKB Nederland is teleurgesteld, zegt hij op BNR. 

De wet is te complex voor veel ondernemers, stelt Visser. Begin mei bleek, uit onderzoek van de MKB Servicedesk, dat zeven op de tien mkb-bedrijven nog onvoldoende was voorbereid op de nieuwe privacywet. Dat komt enerzijds door achterstallig privacy onderhoud, want het besef van privacy is de afgelopen jaren onvoldoende ingetreden. En dat ondanks dat ieder bedrijf tegenwoordig wel 'iets doet met data'.

Het bewustzijn dat er 'iets' moet gebeuren op het AVG-terrein is inmiddels gegroeid. Maar ondernemers lopen vast op de complexiteit van de wet, constateren de ondernemersorganisaties. “99 artikelen in behoorlijk juridische taal, ga er maar aan staan als drukke mkb'er”. 

Om ondernemers te helpen hebben MKB-Nederland en VNO-NCW de AVG-toolkit gelanceerd. Ze roepen ondernemers op om aan de slag te gaan met de AVG en niet langer deze moeilijke klus uit te stellen. 
 

Gerelateerde artikelen