MinJus VS eist $14 miljard van Deutsche Bank als voorschot voor civielrechtelijke schadeclaims

De bank is een van de vele financiële instellingen die nog steeds niet ontslagen zijn van rechtsvervolging voor hun rol in de "bad mortgages" financiële crisis van 2008.

Deutsche Bank zegt nu dat het niet van plan is de gevraagde $14 miljard  voiorschot te betalen, die het US Department of Justice eist om de civielrechtelijke claims te schikken die de bank mag verwachten in de VS.

 “De onderhandelingen over die claims zijn nog maar net begonnen, en wij zien niet in waarom die voor ons negatiever zullen aflopen dan die van andere banken, die véél minder hoefden te betalen.”

De $14 miljard is drie keer zo hoog als wat Bloomberg analisten verwachtten. Volgens Deutsche Bank is het een kwestie van loven en bieden: het ministerie heeft hen gevraagd een tegenbod te doen.

Het bedrag werd bekend via de Wall Street Journal, en veroorzaakte een koersval van de aandelen DB van ruim 6%. Deutsche Bank verklaarde eerder te verwachten dat zij zou kunnen schikken voor ergens tussen de 2 en 3 miljard  dollar.

Goldman Sachs bleek echter in april van dit jaar bereid om $5,06 miljard te betalen om vervolging wegens misleiding van consumenten te voorkomen…

Independent

Gerelateerde artikelen