Microsoft stopt support op Windows Server 2003

Microsoft stopt over drie maanden met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2. Na 14 juli 2015 is er vanuit Microsoft geen technische ondersteuning meer voor de 2003/R2-versie van Windows Server en geeft het bedrijf ook geen updates en patches meer vrij.

‘Dat maakt systemen kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. Dan kan het dus gebeuren dat een bedrijfskritisch systeem uitvalt en de organisatie komt stil te vallen,’ zo waarschuwt Microsoft. De reguliere support voor Windows Server 2003 stopte al in juli 2010. Sindsdien is er sprake van extended support waarbij de ondersteuning beperkter van aard is. Klanten hebben zich de afgelopen vijf jaar kunnen voorbereiden op het definitief stoppen van de support op 14 juli 2015.
 
Uit recent onderzoek van Computer Profile blijkt dat Windows Server 2003 – elf jaar na de releasedatum – nog in gebruik is bij veertien procent van de bedrijven met vijftig of meer werknemers. Computer Profile baseert zijn analyse op ruim 1.500 gesprekken die zijn gevoerd over het gebruik van besturingssystemen en aanverwante software. De actuele cijfers betekenen dat tussen januari 2014 en januari 2015 het aantal locaties dat het platform gebruikt, meer dan gehalveerd is.
 
Meer informatie over de betekenis van einde support, de alternatieven en hulpbronnen is te vinden op de speciale website. Ook kunnen bedrijven bij Microsoft of een van haar IT-partners terecht voor hulp.

Gerelateerde artikelen