Met Idensys inloggen op accountantsportaal CreAim

Vanaf vandaag is het mogelijk om met Idensys in te loggen op het accountantsportaal van CreAim. Fiscalisten, accountant- en administratiekantoren en hun klanten kunnen Idensys gebruiken.

“Na het inloggen op het portaal kunnen ze op een veilige en efficiënte manier online samenwerken en berichten uitwisselen”, aldus Frank Jonker, directeur van CreAim. CreAim is een van de organisaties die meedoet aan de Idensys-pilots, waarbij maximaal 30.000 mensen het inloggen met behulp van Idensys kunnen testen.

Pilots

Voor de pilots ontvangen ongeveer 3.000 klanten een Idensys inlogmiddel van CreAim. Hiermee kunnen zij tijdens de pilots inloggen op het accountantportaal. Jonker: “We hebben een testwebsite beschikbaar gesteld voor alle pilotdeelnemers, zodat zij het inloggen met Idensys op het portaal kunnen ervaren. Ze hebben hier dan wel een Idensys inlogmiddel voor nodig.”

Erkend leverancier en dienstverlener

CreAim is naast dienstverlener ook erkend leverancier van Idensys. Meedoen aan de pilots was een logische stap vertelt Jonker. “We zijn al meer dan vijf jaar leverancier van eHerkenning. Naast de zakelijke markt wilden we ook graag burgers van dienst zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er inlogmiddelen bestaan die veilig en herbruikbaar zijn, met optimale bescherming van privacy. Met Idensys is dit mogelijk.”

Hoogste betrouwbaarheidniveau

Over het belang van Idensys is Jonker kort en krachtig. “Idensys is als enige inlogsysteem in staat om het hoogste niveau van betrouwbaarheid te leveren. In de zorg is dit niveau absoluut noodzakelijk. Het gaat hier vaak om erg privacy gevoelige informatie, bijvoorbeeld het inzien van medische gegevens.” Een ander voordeel is volgens Jonker dat er door de publiek private samenwerking continu geïnnoveerd blijft worden.

Idensys

Met Idensys kan men terecht op websites van de overheid, zorgpartijen en het bedrijfsleven om daar veilig en met hetzelfde inlogmiddel in te loggen. Denk bijvoorbeeld aan zorgverleners, gemeenten, webwinkels en verzekeringsmaatschappijen Met Idensys hoeft men hier geen verschillende wachtwoorden meer voor te onthouden. Idensys is een van de verschillende pilots die de overheid, zorgpartijen en het bedrijfsleven uitvoeren op het gebied van online identificatie. De verwachting is dat Idensys in de tweede helft van 2016 breder beschikbaar komt.

Gerelateerde artikelen