Mercer: Mens kan de ontwikkeling van de technologie niet bijhouden

HR-managers vol vertrouwen dat ze mens en machine kunnen laten samenwerken.

Ongeveer veertig procent van de leidinggevenden voorspelt dat AI meer dan dertig procent winst zal opleveren. Maar het risico is dat medewerkers achter gaan lopen op technische ontwikkelingen en zich minder betrokken voelen. Daarom is het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat zij medewerkers meenemen.

Dit blijkt uit het 2024 Global Talent Trends-rapport van HR-adviesbureau Mercer. Bijna zes op de tien de leidinggevenden geloven dat technologie sneller vooruitgaat dan hun bedrijven medewerkers kunnen bijscholen. 

Het verhogen van de productiviteit hangt daarom niet alleen af van technologie. De inrichting van functies is belangrijk. Deze moet ervoor zorgen dat medewerkers beter functioneren. Technologie kan daarbij ondersteunen.

Uit het Mercer-onderzoek blijkt dat leidinggevenden daar beducht voor zijn. Ongeveer driekwart van de leidinggevenden maakt zich zorgen over het vermogen van medewerkers om zich aan te passen. Daartegenover staat dat maar iets meer dan een kwart van de HR-leiders zelfverzekerd is over het opbouwen van een succesvolle samenwerking tussen mens en machine.

Lees hier hoe onkunde de doorbraak van AI remt bij financieel professionals

 

Gerelateerde artikelen