Meeste Nederlanders niet bewust van wijzigingen loonbelasting per 1 april

Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking (69%) is zich niet bewust van de wijzigingen rondom loonbelasting die de Nederlandse overheid per 1 april doorvoert. Dit blijkt uit onderzoek van Raet, specialist in HR-cloudoplossingen en -services, onder ruim 1.000 Nederlanders.

Het onderzoek laat daarnaast zien dat een derde (34%) van de Nederlanders verwacht minder belasting te gaan betalen na doorvoering van de nieuwe belastingregels. Of ze het verschil uiteindelijk opmerken is nog maar de vraag: 37 procent van de Nederlanders geeft aan het nettoloon niet uit het hoofd te weten.

De Nederlandse overheid komt per 1 april met nieuwe rekenregels, omdat bij de laatste veranderingen in januari nog geen rekening is gehouden met de laatste aanpassingen in het belastingplan van 2016. Door deze aanpassingen verandert het nettoloon met ingang van april. Naar verwachting gaat de Nederlandse burger er op achteruit ten opzichte van januari 2016, maar er nog wel op vooruit ten opzichte van 2015. Het verschil in ingehouden loonbelasting uitbetaald over de eerste drie maanden van dit jaar, wordt over de resterende negen maanden uitgesmeerd en verrekend. Het betreft een verhoging van het belastingpercentage van 0,26 procent van de tweede en derde schijf.

Lees ook:

• Correctie belastingtarieven pakt negatief uit voor meeste inkomens
• Belastingdienst: Kleine aanpassing van belasting op salaris of uitkering

Gerelateerde artikelen