‘Meer overnames Big Four verwacht om adviestak te versterken’

De Rabobank verwacht dat het einde nog niet in zicht is als het gaat om overnames door de Big Four accountantskantoren die hun adviestak verder willen versterken. Met name IT gerelateerde dienstverlening en specialistische advieskantoren zijn interessante overnamepartijen.

Dit zegt de bank in de Commercial Services Update van september. De bank reageert hiermee op recente overnames door een aantal van de Big Four.

Zo breidde KPMG de adviescapaciteit inzake mensenrechten uit met de overname van consultant Banarra. Banarra is een advieskantoor gericht op mensenrechten en sociale impact.
 
EY nam adviesbureau Seren over. Deze in Londen gevestigde consultant houdt zich onder meer bezig met ‘digital design’ en innovatie van klantenservice. Daarnaast voegt EY de consulting en systeemintegratiepraktijk van Manufacturing Intelligence bureau Entegreat toe aan de consultancydivisie.

Deloitte heeft Indicia Talent & Performance overgenomen. Daarmee versterkt Deloitte haar positie op de markt van HR cloud-dienstverlening.

In een commentaar zegt Rabobank: ‘Door onder andere de dalende auditmarkt en trends zoals Big Data en Internet of Things investeren diverse accountancykantoren in hun consultancytak. Met name de Big Four hebben de afgelopen jaren diverse overnames gedaan om hun adviestak verder te versterken.’ Volgens de bank is de versterking van de adviesdivisie een continu proces. ‘Onze verwachting is dat meerdere overnames zullen volgen. Met name IT gerelateerde dienstverlening en specialistische advieskantoren zijn interessante overnamepartijen.’

• Rabobank Commercial Services Update

Gerelateerde artikelen