Medewerker Grant Thornton UK drukte tonnen van goede doelen achterover

Een voormalig assistent-manager van Grant Thornton in het Verenigd Koninkrijk is veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden vanwege het achteroverdrukken van £ 726.765 dat toebehoorde aan een liefdadigheidsinstellingen.

Betrokkene, Susan McMahon, bekende vorige maand in de rechtszaal dat ze in de periode van mei 2006 tot mei 2013 het geld had verduisterd. Eerder deze week werd ze door de rechtbank veroordeeld tot de celstraf van 40 maanden, zo meldt de BBC.

McMahon had zo’n 12 tot 15 liefdadigheidsfondsen onder haar hoede. Van zes daarvan verdween er geld naar de bankrekening van McMahon of die van haar echtgenoot. Het geld werd gebruikt voor de aanschaf van designer goederen.

Ze vervalste documenten, zodat haar leidinggevenden bij Grant Thornton toestemming gaven voor de betalingen, in de veronderstelling dat het geld naar diverse charitatieve begunstigden zou gaan, waaronder Save the Children. McMahon liep tegen de lamp toen een partner bij Grant Thornton een betaling van £15.000 autoriseerde aan het goede doel Sports University Scotland. Maar de partner voerde eerst nog een check uit bij de uitkerende liefdadigheidsinstelling en toen bleek dat die de betaling helemaal niet had goedgekeurd.

Een woordvoerder van Grant Thornton zei tegen de BBC dat de firma samen met verzekeraars op zoek is naar een regeling om de gedupeerde instellingen te compenseren.

Gerelateerde artikelen