Loket Subsidie Elektrische Bedrijfsauto open op 23 april

Ondernemers krijgen maximaal 5000 euro subsidie bij de aankoop van een auto. 

De zogeheten SEBA-subsidie geldt voor nieuwe emissieloze elektrische bedrijfsauto’s kan vanaf 23 april worden aangevraagd. Er is 30 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers die een bedrijfsauto aanschaffen met een gewicht tot 3.500 kilo of kleine vrachtauto’s tot 4.250 kilo. 

Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen over de netto catalogusprijs, dus exclusief btw, maar inclusief bpm en opties die door de fabrikant of importeur zijn aanbracht voordat het kenteken is afgegeven. Voor kleine vrachtwagens kan een ondernemer de SEBA aanvragen over de verkoopprijs zonder btw.

De omvang van de subsidie is afhankelijk van de bedrijfsgrootte van de aanvragen, maar bedraagt maximaal vijfduizend euro. Voor kleine ondernemingen en non-profit instellingen bedraagt het percentage van de SEBA-subsidie 12 procent. Middelgrote ondernemingen krijgen tien procent en voor grote ondernemingen is dat zeven procent.

Een addertje bij de aanvraag is dat de ondernemer nog geen koop heeft gesloten voor een elektrische auto bij de aanvraag van de subsidie. Anders gaat er een streep door het geld. Een offerte van een dealer volstaat.

De aanvraag voor de SEBA-subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de digitale aanvraag is eHerkenning niveau 2+ vereist.

 

 

Gerelateerde artikelen