Leergang Samenstelpraktijk in het mkb: actueel en interactief

Charles Kock en Carel Verdiesen stonden als leden van het Adviescollege voor Beroepsreglementering van de NBA aan de wieg van menig beroepsregel voor de mkb-accountant. Ideale docenten dus om de regels voor de samenstelpraktijk toe te lichten.

‘Samenstelpraktijk in het mkb’ is de naam van een nieuwe leergang van de stichting Novak en Alex van Groningen. “Er waren twee aanleidingen om deze leergang te ontwikkelen”, vertelt Carel Verdiesen, die samen met Charles Kock de leergang zal leiden. “Niet iedereen kent alle regels en daarnaast is er bij menig accountant onduidelijkheid over de toepassing van die regelgeving. Binnen twee dagen leggen Charles en ik de regels uit, vertellen wij waarom die zijn ontwikkeld en bespreken wij hoe je ze in de praktijk kunt toepassen.” 

Programma
De eerste dag wordt een update van externe verslaggeving gegeven en wordt ingegaan op de VGBA en de kwaliteitsstandaarden. De tweede dag wordt Standaard 4410 toegelicht met praktijkcasussen. Het programma is specifiek ontwikkeld voor accountants die werkzaam zijn in de samenstelpraktijk en incidenteel een assurance-opdracht uitvoeren. “Er zijn de afgelopen jaren veel wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving. Binnen twee dagen hebben de deelnemers een volledig actueel inzicht in de beroepsreglementering. Daarnaast leggen wij duidelijk uit wat de samenhang is tussen alle verschillende regels en waar deze kunnen worden gevonden, zodat ook toekomstige wijzigingen makkelijker worden toegepast”, aldus Verdiesen.

Intervisie
De leergang is interactief en van deelnemers wordt twee lange dagen een actieve inbreng verlangd. “Achterover leunen is geen optie”, vertelt Verdiesen. “Elke deelnemer wordt geacht om mee te denken en mee te praten. Door intervisie kom je erachter hoe jij het beste de gewenste kwaliteit van jouw werkzaamheden kunt borgen voor jouw klant. Uiteindelijk zijn de regels er natuurlijk om de klant optimaal te bedienen.” 

Interesse? Klik hier voor meer informatie over de leergang.

Gerelateerde artikelen