KroeseWevers en WTC Twente kennispartners internationaal ondernemen

Vanaf dit voorjaar zal KroeseWevers samen met WTC Twente, KienhuisHoving, Oost NV, RVO en VMO het spreekuur verzorgen voor MKB bedrijven die hun activiteiten over de grens willen uitbreiden of startende ondernemingen die zaken willen gaan doen op de internationale markt. (Startende) ondernemers kunnen tijdens dit spreekuur terecht met vragen over internationale kwesties. Ook buitenlandse ondernemers die zich in Nederland willen vestigen zijn welkom.

Kennis en innovatie zijn belangrijke pijlers binnen de Euregio. De missie van het World Trade Center (WTC) Twente is het bevorderen van internationaal zakendoen. WTC Twente maakt deel uit van de World Trade Centers Association (WTCA), een wereldwijd netwerk met vestigingen in 330 steden in bijna 100 landen. WTC Twente heeft hierdoor toegang tot een uitgebreid internationaal netwerk en werkt actief samen met andere sterke partners in Oost Nederland op internationaal gebied, zoals het Kennispark, Oost NV en de VMO.

KroeseWevers heeft een team van professionals die gespecialiseerd zijn in (fiscale) bedrijfsadvisering aan bedrijven die internationaal willen zakendoen. Daarnaast is KroeseWevers actief lid van Nexia International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants, zakelijke adviseurs en consultants. KroeseWevers heeft ook een team van professionals die gespecialiseerd zijn in (fiscale) bedrijfsadvisering aan bedrijven die willen zakendoen binnen de Euregio. Dit team werkt binnen een speciale ‘German Desk’, waar de professionals zijn opgeleid in zowel de Nederlandse als Duitse wet- en regelgeving.

Door de samenwerking tussen WTC Twente en KroeseWevers is het voor ondernemers mogelijk om op één centraal punt informatie te krijgen over internationaal zakendoen. Het WTC Twente is gevestigd aan de Spoorstraat 114 in Hengelo. Meer informatie over het spreekuur voor internationaal ondernemen is hier te vinden.

Gerelateerde artikelen