Kredietplatform Spotcap verstrekt 1 miljoen krediet aan MKB en ZZP’ers

Online kredietplatform Spotcap heeft sinds de lancering in Nederland ruim 1 miljoen euro aan leningen verstrekt aan MKB-bedrijven en ZZP’ers. Deze mijlpaal is behaald in ruim twee maanden na de start van de activiteiten begin maart. In totaal heeft Spotcap in Nederland nu 86 kredieten verstrekt.

Eenmanszaken vroegen het vaakst een zakelijke lening aan; 57% van de kredieten ging naar een ZZP’er. BV’s vormen de tweede grootste groep, met een aandeel van bijna 26%. Ruim 17% van de zakelijke leningen werd aangevraagd door een Vennootschap onder Firma (VOF).
 
Spotcap werkt in Nederland nauw samen met partners in de financiële sector. In de eerste twee maanden werden verschillende samenwerkingsverbanden getekend met Credion, Eijgen, Extendum en De Week van de Ondernemer.
 
Deze week werd tevens bekend dat de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse AFM, een vergunning heeft afgegeven voor de leenactiviteiten van Spotcap. In het Verenigd Koninkrijk valt de markt voor zakelijke kredietverstrekking onder wetgeving van de FCA. Alleen partijen die een FCA-vergunning hebben mogen actief zijn in ‘peer-to-peer-finance’. In Nederland heeft Spotcap een aanvraag voor een AFM-vergunning gedaan.

Gerelateerde artikelen