KPMG UK zet het mes in het partnerschap

Bijna 100 vertrokken en er kwamen er 25 voor in de plaats.

KPMG in Engeland heeft het mes gezet in het aantal partners. In een jaar tijd is het aantal partners met 69 gedaald tot 502. 94 partners zijn weggegaan, meer dan normaal, meldt de Financial Times. Er kwamen er 25 voor in de plaats.

Nooit telde de Britse tak van KPMG minder partners sinds het kantoor in 2002 begon met het bekendmaken van het aantal partners. De terugloop van het aantal partners is al langer gaande bij KPMG UK. In 2019 telde het Engelse kantoor nog 650 partners. De sanering zou bedoeld zijn om de fee per partner op te schroeven. De winstgevendheid is een maatstaf waarop bestuurders van de big four in Engeland worden beoordeeld.

KPMG is in Engeland de kleinste van de big four en concurreert met andere kantoren om toptalent. De beloningen blijven er iets achter ten opzichte van de andere grote accountantskantoren. KPMG-partners ontvingen in de twaalf maanden tot september 2021 gemiddeld 688.000 pond per partner aan beloning.

KPMG schroeft de winstgevendheid per partner ook op door de benoeming van partners zonder winstaandeel in het bedrijf. Ook Deloitte en EY zouden in Engeland deze vorm van eigenaarschap hebben ingevoerd.

Volgens KPMG UK is er geen plan om het partnerbestand te verdunnen. Het ene jaar stromen er nu eenmaal meer partners uit dan het andere jaar, aldus de reactie.
 

Gerelateerde artikelen