KPMG UK en Zwitserland fuseren in oktober

Een eerdere fusie binnen KPMG in Europa werd in 2007 een flop.

KPMG gaat de Britse en Zwitserse landenfirma’s samenvoegen. Daardoor ontstaat een bedrijf  met een omzet van 4,4 miljard dollar. De partners in beide landen hebben vrijdag ingestemd met de fusie. Met eenwording hoopt KPMG grotere markten aan te boren dat hoopt grotere markten aan te boren en de winst te vergroten.

  • KPMG UK en KPMG Zwitserland fuseren samen in oktober van dit jaar
  • De eenwording moet helpen om de povere resultaten van KPMG UK op te vijzelen
  • Een vorige fusie van KPMG UK met Europese lidfirma’s werd ontbonden wegens gebrek aan succes

De plannen voor een samensmelting binnen KPMG lagen er sinds vorig jaar. Met de deal poogt de kwakkelende Britse bandenfirma de resultaten op te vijzelen, die al jaren achterblijft bij de verwachtingen. In oktober wordt de fusie een feit. De Zwitserse en Britse partners zullen uit één winstpool worden betaald.

(tekst loopt door onder het blok)

KPMG UK wordt gehinderd door krimp van het aantal partners, medewerkers en klanten. Partnerlonen zijn er ook kleiner dan die van de andere grote kantoren. Al jaren wordt het bedrijf bovendien bedolven onder boetes van de toezichthouder.

KPMG probeert al langer om Europese landenfirma’s te integreren om verkokering tegen te gaan en de dienstverlening taan grote internationale klanten over de grenzen heen te verbeteren. In 2007 fuseerden de Britse, Duitse, Zwitserse en Liechtensteinse bedrijven van KPMG tot KPMG Europe, maar deze deze stap geen succes en werd teruggedraaid.

KPMG UK meer dan 17.000 werknemers en een omzet van 2,96 miljard pond (2023). De partners genoten vorig jaar gemiddeld 746.000 pond winstuitkering. KPMG Zwitserland heeft 2.600 medewerkers in dienst en boekte een omzet van omgerekend 480 miljoen pond. De Brit John Holt komt aan het hoofd te staan van de nieuwe combinatie. De Zwitser Stefan Pfister, nu nog de  baas van KPMG Zwitserland, wordt de tweede man.

Gerelateerde artikelen