KPMG: ‘Uitkomsten AFM-Dashboard welkome aanmoediging’

KPMG ervaart de uitkomsten van het AFM-Dashboard als een ‘welkome aanmoediging’, maar realiseert zich ook dat deze score slechts een ‘tussenstand’ is. Het accountantskantoor heeft in dit onderzoek een totaalscore van 4,6 (uit 5) behaald en komt daarmee als beste van de negen OOB-kantoren uit de bus.

In een reactie op de uitkomsten van het AFM-onderzoek zegt KPMG onder meer: ‘Wij voelen ons hierdoor gesteund in de, soms moeilijke, keuzes die wij het afgelopen anderhalf jaar hebben gemaakt. Ook het vertrouwen van onze klanten in onze mensen en daarmee in onze firma als geheel is daarin onmisbaar geweest. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat deze score slechts een tussenstand is en dat de verbetering van onze accountantscontrole een continue proces is. Dat past bij een lerende organisatie als KPMG. De wereld om ons heen verandert voortdurend en dat betekent dat wij ons stelsel van kwaliteitsbeheersing continu evalueren en, daar waar nodig in samenspraak met de AFM, bijstellen.’

KPMG stelt dat het eigen veranderprogramma ‘true blue’ en de maatregelen uit het NBA-rapport ‘In het publiek belang’ essentieel waren om de kwaliteit te verbeteren. ‘KPMG heeft het afgelopen anderhalf jaar een grote inspanning geleverd bij de implementatie van de verbetermaatregelen en daardoor hebben we, in korte tijd, veel kunnen bereiken. KPMG heeft ingrijpende veranderingen doorgevoerd op het gebied van de governance en partnerbeloning. Deze maatregelen zijn gelijk aan de voorstellen in het NBA-rapport en gaan op sommige punten zelfs verder. Daarnaast heeft KPMG belangrijke verbeteringen doorgevoerd op het gebied van cultuur & gedrag en kwaliteit. De organisatie is verder geprofessionaliseerd en onze ramen en deuren zijn opengezet voor invloeden van buitenaf,’ aldus KPMG.

Gerelateerde artikelen