KPMG: Institutionele beleggers mijden gehackte bedrijven

Een cyberaanval kan een bedrijf duur komen te staan, omdat institutionele beleggers weinig vertrouwen hebben in zo’n onderneming en er geen geld (meer) in willen steken. Uit onderzoek van KPMG onder wereldwijd opererende beleggers blijkt dat 79 procent ontmoedigd wordt om te investeren in een bedrijf dat is gehackt.

Voor het onderzoek werden door KPMG 133 global institutionele beleggers, die in totaal meer dan $ 3 biljoen aan vermogen onder beheer hebben, ondervraagd.

Het onderzoek laat zien dat de beleggers denken dat minder dan de helft van de raden van bestuur van de bedrijven waarin ze op dit moment investeren voldoende vaardigheden hebben om cyberrisico’s te beheren. Bovendien zouden veel bestuurders (43 procent) niet in staat zijn om innovatie en risico’s in de digitale wereld te managen.

Uit eerder onderzoek van KPMG in Nederland bleek ook al dat commissarissen bij Nederlandse financiële instellingen vinden dat zij in het algemeen over onvoldoende kennis van informatietechnologie (IT) beschikken.

Gerelateerde artikelen