KPMG en Esker gaan cashflow-oplossingen aanbieden

KPMG Nederland en documentverwerker Esker gaan nauw samenwerken.

De oplossingen van Esker, één van de belangrijkste leveranciers van automatiseringsoplossingen, in combinatie met de kennis van KPMG helpen bedrijven onder meer om hun ‘order to cash’ en ‘purchase to pay’ processen te transformeren en te digitaliseren en een beter inzicht te krijgen in hun financiële verplichtingen. De samenwerking stelt Esker in staat haar aanwezigheid in Nederland en internationaal verder te ontwikkelen en stelt KPMG in staat om haar aanbod aan digitale procesautomatisering uit te breiden.

“Onze samenwerking met KPMG past in onze strategie om ons partnernetwerk verder te ontwikkelen en ons klantenbestand te kunnen uitbreiden", zegt Jean-Michel Bérard, CEO van Esker. "KPMG is leidinggevend in advisory en dus een voor de hand liggende partner. Samen gaan we bedrijven helpen om hun productiviteit te verhogen en hun cashflowprestaties door middel van digitale factuurverwerking te verbeteren."

[avg-advertorial slug=”zo-speelt-u-verborgen-cash-vrij”]
De strategische samenwerking met Esker stelt KPMG in staat klanten ook op het gebied van de factuurverwerking te helpen en de processen te digitaliseren. "De AI-gestuurde AP-oplossing van Esker vormt een aanvulling op ons aanbod van oplossingen en helpt ons bij het leveren van diensten met toegevoegde waarde aan bedrijven in hun proces van digitale transformatie”, zegt Jark Otten, partner bij KPMG Financial Business Services. Otten: “Dat betekent dat wij Esker's cloud-gebaseerde oplossing voor Accounts Payable op de markt kunnen brengen als onderdeel van ons RPA- en Finance Transformation-aanbod.”

Met de automatiseringsoplossing van Esker kunnen bedrijven het handwerk dat nu vaak nog gepaard gaat met de verwerking van facturen aanzienlijk beperken. “Dat houdt in dat de crediteurenadministratie een flinke efficiëntieslag kan maken”, constateert Joris Juttmann, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor Robotics & Process Excellence. Juttmann: “Voor de klanten van KPMG betekent het dat zij te maken krijgen met lagere operationele kosten, minder verstoringen in de supply chain en beter cashflowbeheer. Daarnaast levert het gebruik hogere kortingen op doordat rekeningen eerder betaald worden en ontstaat een zichtbaar betere relatie met leveranciersrelaties. Ook zorgen de automatiseringsoplossingen voor betere financiële sluitingsprocessen, rapportages en analyses.”

Gerelateerde artikelen