KPMG en Deloitte aangeklaagd voor audit van Equity Red Star, een syndicaat van Lloyd’s

De Britse toezichthouder FRC start een formele procedure tegen partners en ex-partner.
Leden van Lloyd’s, zowel bedrijven als personen, worden op Lloyd’s marktvloer vertegenwoordigd door zogenaamde ‘syndicaten’. Deze syndicaten vertegenwoordigen de geldverschaffers die via de ‘brokers’ op de markt  investeren. In 2014 waren er 94 syndicaten die voor ca €30 miljard zaken deden met 219 brokers.
De aanklacht is het gevolg van een onderzoek door de Accountancy and Actuarial Discipline Board (AADB) van de  FRC, naar de jaarrekening en accountantsverklaring van Syndicaat 218, Equity Red Star, over de jaren 2007, 2008 en 2009. Equiti leed destijds dusdanige verliezen, dat eigenaar Insurance Australia Group voor miljoenen ponden steun moest verlenen. 
 
Naast een aantal individuele betrokkenen wordt KPMG ervan beschuldigd dat zijn partner Taylor – audit engagement partner voor Syndicate 218 – en ex-prtner Hulse – audit engagement partner voor IAG UK Holdings Limited – ernstig tekort schoten bij hun controlewerkzaamheden voor het syndicaat in 2008 en 2009.
 
Voor de drie jaren 2007, 2008, en 2009  is ook een associate partner van Deloitte aangeklaagd, die verantwoordelijk was voor de controle van ESML, een ander lid van het syndicaat.
 
Gerelateerde artikelen