KPMG Australië: ‘Noem ons geen accountants meer’

‘Don’t call us accountants’, zo luidt de kop van een artikel op de website van de Australische zakenkrant Financial Review over KPMG. De firma staat voor een omslagpunt. Waarschijnlijk is dit het laatste jaar dat de inkomsten uit de traditionele accountancy dienstverlening het grootst zijn. Inmiddels wordt 49 procent van de omzet door advisering behaald.

‘We zouden ons niet langer een accountantskantoor moeten noemen,’ aldus voorzitter Peter Nash. ´Accounting is maar een klein deel van wat we doen.´

In het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2015 stegen de inkomsten van KPMG in Australië met 8 procent naar $1,21 miljard.

CEO Gary Wingrove zegt dat de winst van KPMG verbeterde door het onder controle houden van de kosten en groeiende inkomsten. Vooral in de tweede helft van het jaar wist KPMG flink te groeien. In het bijzonder de divisie management consulting scoorde goed met 14 procent groei. KPMG’s transactions team groeide met 13 procent.

KPMG wist in het afgelopen boekjaar ook een aantal grote auditklanten bij de concurrentie weg te kapen. De inkomsten van de auditpraktijk namen met 7 procent toe tot $411 miljoen. De inkomsten van de tax-praktijk namen met 2 procent toe tot $206 miljoen.

Gerelateerde artikelen