Kleine adempauze in oplopend aantal faillissementen

Vooral in de handel en industrie gaan veel bedrijven over de kop.

Het aantal faillissementen is in oktober iets afgenomen. Maar de trend van meer faillissementen zet gewoon door, concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tot en met oktober dit jaar is het aantal faillissementen opgelopen met zestig procent. De oktoberdaling komt neer op vier bedrijven minder die failliet gingen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde in oktober 332 bedrijven en instellingen, die over de kop gingen, inclusief eenmanszaken. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 63. Dat is 43 procent meer dan in september. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Lees ook: “CFO’s moeten er rekening mee houden dat onder failliete bedrijven ook klanten kunnen zitten. Of klanten van klanten.”

Lees ook: Twee versnellingen van bedrijfsfaillissementen in 2023 en 2024 (cfo.nl)

Relatief gezien werden er in oktober de meeste faillissementen uitgesproken in de industrie. Ook in de bouwnijverheid nam het aantal faillissementen toe. In de horeca bleef het aantal faillissementen onveranderd ten opzichte van september.

(ANP)

Gerelateerde artikelen