Kantoor EY op de Zuidas wordt verduurzaamd

Energieverbuik van Cross Towers moet met zestig procent omlaag.

Cross Towers, het kantoorpand van EY aan de Amsterdamse Zuidas wordt verduurzaamd. Dat gebeurt door projectontwikkelaar Edge, dat het bedrijf heeft gekocht van de Chinese verzekeraar Anbang voor 150 miljoen euro. Het energieverbuik van het EY-kantoor moet met zestig procent omlaag.Hierover schrijft het FD.

  • De nieuwe eigenaar van het EY-kantoor in Amsterdam wil het kantoorpand verduurzamen
  • De energieprestaties voldoen niet meer aan de huidige normen
  • Veel kantoren in Nederland hebben een duurzame opfrisbeurt nodig.

Het bedrijf heeft de aankoop van het kantoorpand aan de Zuidas deze week samen met twee vermogende Nederlandse families afgerond, waaronder Timeless Investments, aldus Edge-eigenaar Coen van Oostrom tegenover het FD. Het kantoorgebouw was eerder in handen van Blackstone en CBRE Global Investors.

Cross Towers telt 23 verdiepingen 29.500 vierkante meter oppervlak. Het was tot deze week eigendom van de Chinese verzekeraar Anbang. Het gebouw uit 2008 is ontworpen door de architect Sir Norman Foster. “Compleet verouderd is het gebouw niet maar de energieprestaties voldoen niet aan de huidige normen”, zegt Van Oostrom in het FD. “Veel Nederlandse kantoren hebben een opfrisbeurt nodig om te voldoen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.”

Het energiegebruik van het EY-kantoor moet met circa zestig procent omlaag. Het huurcontract van de EY op de Zuidas loopt nog vier jaar.

Grant Thornton gaat duurzaam wonen in Utrecht

Gerelateerde artikelen