‘Kansen van digitalisering onvoldoende benut’

Ondernemers benutten nog niet alle kansen van digitalisering. Gebrek aan tijd, kennis en zicht op de voordelen speelt hen parten.

Dit blijkt uit onderzoek dat KVK (Kamer van Koophandel) vandaag tegelijk met het e-book ‘Digitaal ondernemen, de toekomst begint vandaag' publiceert.

Uit het KVK-onderzoek blijkt verder dat mkb’ers die de kansen van digitalisering meer benutten, vaker zeggen omzetgroei te zien dan bedrijven die minder aan digitalisering doen. Er is nog veel vooruitgang te boeken als het gaat om steeds gebruikelijkere zaken in het bedrijfsleven, zoals het opslaan van klant- en websitegegevens (43% doet dat), het gebruik van data om betere beslissingen te nemen (33% doet dat), het gebruik van externe databronnen (25% doet dat).

‘Digitalisering biedt grote kansen’
KVK presenteert vandaag het e-book ‘Digitaal ondernemen, de toekomst begint vandaag’ aan staatssecretaris Mona Keijzer van EZK. Keijzer schrijft in het voorwoord van het e-book dat digitalisering nodig is om als ondernemer aan te blijven sluiten bij wat deze tijd en de toekomst vragen. “Digitalisering biedt grote kansen voor ondernemers: denk aan het efficiënter maken van bedrijfsprocessen, meer klanten bereiken via online sales en marketing en beter weten wat je klanten willen door data te gebruiken. Voor veel ondernemers is het echter een grote stap om die kansen te benutten. Ik wil die stap voor hen zo klein mogelijk maken.”

Het nieuwe e-book over digitaal ondernemen zet handige oplossingen op een rij. Enkele voorbeelden:
– slim omgaan met data kan leiden tot een ander en beter verdienmodel;
– een aantrekkelijker aanbod kan gemaakt worden door het te personaliseren;
– meer klanten en betere klantrelaties met e-commerce;
– de bedrijfsvoering kan soepeler draaien met online boekhouden of productieautomatisering;
– de bedrijfsvoering veiliger maken door goede cybersecurity.

KVK hoopt dat het e-book net zoveel ondernemers verder kan helpen als het Geldboek voor ondernemers, het e-book KVK Productontwikkeling en het e-book KVK Samen ondernemen.  Deze digitale uitgaven zijn jaarlijks goed voor in totaal ruim een half miljoen raadplegingen.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-16-juni-2020″] 

Gerelateerde artikelen