Kamer: belasting op online gokken naar sport

De sport moet profiteren van de belasting op online gokken. Dat vinden de regeringspartijen VVD en PvdA. Zij gaan hun wens later donderdag in de Tweede Kamer presenteren.

De Kamermeerderheid vindt dat het geld zowel naar topsporters als amateurs moet gaan. Dus naar deelnemers aan de Olympische Spelen maar ook naar de plaatselijke sportclub, aldus VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden. Het kan gaan om 8 miljoen euro tot mogelijk meer dan 10 miljoen euro per jaar extra voor de sport.

Het is de bedoeling dat online gokken, zoals op sportwedstrijden, in Nederland legaal wordt. Op dat gokken op Nederlandse websites zal de normale 29 procent kansspelbelasting worden geheven. Een deel daarvan kan dus naar de sport, aldus VVD en PvdA.

‘Op sport wordt veel gegokt, laat dan de sportverenigingen daar dan ook van profiteren’, aldus PvdA-Kamerlid Mei Li Vos. ‘Sport is ontzettend belangrijk. Het brengt mensen bij elkaar en stimuleert jonge mensen om te bewegen. Daarom vindt de PvdA het belangrijk dat een deel van het extra geld naar sportverenigingen gaat.’

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen