IRS opnieuw getroffen door hackers – gegevens van 100.000 belastingbetalers getroffen

De Amerikaans belastingdienst moest gisteren erkennen dat zij opnieuw gehackt is door criminelen, die waarschijnlijk van plan zijn de gestolen gegevens te gebruiken voor identiteitsfraude.
De dieven maakten dit keer gebruik van de ‘Get Transcript’ app, die belastingbetalers in staat stelt eerdere aangiften op te halen en te downloaden. 
 
Op de een of andere nog onbekende manier wisten de dieven voldoende individuele usernames en paswoorden te verzamelen buiten de systemen van de IRS om, zodat ze door het authenticatieproces van de applicatie konden komen. Ze wisten zo toegang te krijgen tot eerdere aangiften van ruim 100.000 Amerikaanse burgers. De IRS merkte de diefstal pas vorige week op, vanwege ‘ongewone drukte’ op de Get-Transcript toepassing. Terugzoekend bleek de inbreuk al sinds februari van dit jaar bezig te zijn, en werd geprobeerd bij ruim 200.000 accounts binnen te komen. 
 
Waarschijnlijk waren of zijn de dieven van plan om de gegevens te gebruiken om volgend jaar belastingteruggaven of toeslagen te innen, aldus de Belastingdienst. De getroffen burgers krijgen deze week nog een brief om hen te waarschuwen
Gerelateerde artikelen